2013. április 7., vasárnap

Férfi tornadressz


A hazai közvéleményben ilyen fogalom, hogy „férfi tornadressz” nem létezik. Ha valaki létjogosultságát próbálja szóbahozni, rögtön a többség ellenállásával találkozik. Néhány józanabbul gondolkodó ember esetleg megjegyzi, igen, de az csak a tornászoknak való, meg az teljesen más, mint a női tornadressz. Igen, nézhet ki máshogy, de attól még ugyanaz. Megjegyzem, a „tornászoknak való” megjegyzéssel nem csak férfiak viseletét firtatva lehet találkozni, azzal szemben is elég nagy az értetlenkedés, ha egy nő nem csak tornászik a dresszében. Nem mindenkinek ugyanaz a jó. Attól, hogy nekem valamely ruhadarab abszolút kényelmetlen, rossz érzést vált ki bennem - ezért nem viselem, még el kell fogadnom, másoknak ugyanarról lehet más a véleménye és tapasztalata.
 
De inkább lássuk a tényeket. Az interneten körülnézve pillanatok alatt lehet találni olyan külföldi oldalakat, amelyeken kifejezetten férfi tornadresszt (is) lehet vásárolni, és bizony ezek semmiben, vagy alig különböznek a nőknek készült dresszektől. Fontos megjegyezni, a hivatkozott oldalak egyike sem fétissel foglalkozó, vagy szex shop, vagyis létezik olyan hely a világon, ahol a férfi tornadressz nem ördögtől való dolog, és igény is van rá (különben nem árusítanák).
 
Amint a képeken látható, ezek a férfi tornadresszek esetenként nem is lennének megkülönböztethetőek a nőitől, ha nem írták volna mellé Sőt az egyik képen olyan is látható, ahol a férfi és női tornadressz nem is "különül el", egyszerűen csak a méret választásánál jelenik meg.
Akkor miért lényeges, hogy létezik férfi tornadressz, ha ugyanolyan, mint a női? Mert az a külföldön élő férfi, aki tornadresszt szeretne magának vásárolni, nyugodtan rendel, vagy akár személyesen bemegy ez üzletbe, hovatovább semmi titkolnivalója nincs abban, hogy valamilyen okból neki jó viselet a tornadressz. Egy férfi vesz és visel egy férfi ruhadarabot - vagyis minden természetes. Itthon, ha egy férfi megveszi ugyanazt a tornadresszt - már ha meg tudja venni, mert már a vásárlásnál rögtön "problémák merülnek fel" - választhat a titkolózás, szégyenérzet és egyéb hasonló érzések között. Mindezt egyszerűen csak azért, mert nőinek nevezett ruhadarabot vett-visel. Nem is tudom, ez mitől változhatna meg. a közvéleménynek kellene változnia? Vagy: amíg a magyarországi forgalmazók nem árusítanak férfi tornadressz néven is termékeket, addig változhat a közvélemény megítélése?
A pontos linkekek itt most nem sorolnám fel, a keresőbe beírva például a "men's leotard" kulcsszavakat, bárki könnyen találhat hasonlókat.




 

1 megjegyzés:

  1. Szeretem ezt a blogot,kár hogy ritkán frissül... Szerintem kiváló ruhadarab a tornadressz férfiaknak is,nekem is van jó pár,és imádom viselni! Ha tökéletes a mérete,szabása még el is fogadják...jó benne úszni stb.

    VálaszTörlés